NATO: Venemaa peab lõpetama pahatahtliku tegevuse alliansi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO uue peakorteri sissepääs Brüsselis.
NATO uue peakorteri sissepääs Brüsselis. Foto: John Thys / AFP/Scanpix

NATO ütles neljapäeval kohtumisel Venemaa esindajatega, et Venemaa peab lõpetama oma «pahatahtliku tegevuse» alliansi vastu, teatas NATO.

«Täna NATO-s toimunud kohtumisel edastasid liitlased Venemaale ühtse sõnumi: lõpeta sekkumine Ukrainas ja peata pahatahtlik tegevus, mille eesmärk on lõhestada meie allianssi,» ütles USA suursaadik NATO-s Kay Bailey Hutchinson Twitteris.

Neljapäeval toimunud NATO-Vene nõukogu on viimase kahe aasta seitsmes ja esimene pärast Inglismaal toimunud mürgitamist, mille sihtmärk oli Vene endine topeltagent Sergei Skripal.

Kolm tundi kestnud istungil toimus «avatud mõttevahetus», kirjeldas kohtumist üks alliansi diplomaat.

«Tänasel kohtumisel käsitlesid NATO liitlased Venemaa katseid mõjutada nii liitlas- kui ka partnerriike sõjaliste ja mittesõjaliste vahenditega,» lisas diplomaat.

«NATO liitlased väljendasid sügavat muret mitme asja, nende seas küberrünnakute, desinformatsioonikampaaniate ja riiklikesse valimistesse sekkumise pärast.»

«NATO liitlased ärgitasid Venemaad hoiduma edasistest katsetest sekkuda meie riikides ning destabiliseerida meie poliitilist süsteemi ja sotsiaalset korda,» lisas diplomaat.

Lisaks arutati Venemaaga Skripali ja tema tütre Julia mürgitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles