Tuhanded meeleavaldajad nõuavad Gruusia valitsuse tagasiastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Thbilisis.
Meeleavaldus Thbilisis. Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS

Tuhanded meeleavaldajad nõudsid neljapäeva õhtul Thbilisis Gruusia parlamendihoone ees peaminister Georgi Kvirikašvili valitsuse tagasiastumist.

Protestiürituse korraldajad kutsusid meeleavaldusega ühinema ka president Giorgi Margvelašvilit.

Pärast peaprokurör Irakli Šotadze tagasiastumist nõudsid meeleavaldajad tema kriminaalvastutusele võtmist ning korrakaitse- ja kohtusüsteemi ümberkorraldamist.

Meeleavaldajad andsid oma nõudmiste täitmiseks võimudele kaks tundi aega. Nad hoiatasid, et vastasel korral muutuvad nende sammud radikaalsemaks. Ultimaatumis seatud aeg sai kell 22 läbi.

Šotadze teatas varem neljapäeval, et astus tagasi seoses kahe teismelise mõrvajuhtumiga Thbilisis 2017. aasta detsembris. Rahvas hakkas protestima kohtuotsuse peale, mille kohaselt ei olnud võimalik ühe kooliõpilase tapjat välja selgitada.

Gruusia parlament toetas neljapäevasel plenaaristungil opositsiooni algatust moodustada parlamendikomisjon, mis asuks tapmisjuhtumi asjaolusid uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles