Macron Trumpile: USA tariifid on ebaseaduslikud, EL reageerib (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: Jacques Witt/SIPA / Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles neljapäeva õhtul USA riigipeale Donald Trumpile, et Ühendriikide tariifid terase- ja alumiiniumiimpordile Euroopa Liidust on ebaseaduslikud ning et EL reageerib Washingtoni sammule "kindlalt ja proportsionaalselt", teatas Élysée palee.

Prantsuse president, kes on loonud head suhted oma USA kolleegiga, rääkis Trumpiga telefoni teel, kutsudes teda osalema läbirääkimistel Euroopa Liidu, Hiina ja Jaapaniga, et tugevdada Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) reegleid.

Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire ütles neljapäeval teel G7 ministrite kohtumisele Kanadas, et Prantsusmaa keeldub pidama USA-ga kaubanduskõnelusi ajal, mil karistavad terase- ja alumiiniumitariifid on jõus.

"Me keeldume läbirääkimiste pidamisest surve all," ütles Le Maire.

USA kehtestab reedel Eesti aja järgi kella seitsmest terase- ja alumiiniumitariifid Euroopa Liidule, Kanadale ja Mehhikole, teatas USA kaubandusminister Wilbur Ross neljapäeval.

Rossi sõnul ei andnud kõnelused EL-iga rahuldavaid tulemusi ega veennud USA-d tariifierandit pikendama. USA otsustas tariifide jõustamisest esialgu hoiduda märtsis.

Ühendriigid pole nõus täitma EL-i nõuet "püsiva ja tingimusteta erandi saamiseks neist tariifidest", lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles