Tulevane Itaalia peaminister avaldas oma valitsuse võtmeministrite nimed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Conte sai Itaalia presidendilt Sergio Mattarellalt uue mandaadi valitsuse moodustamiseks ja tegi teatavaks võtmeministrite nimed.
Giuseppe Conte sai Itaalia presidendilt Sergio Mattarellalt uue mandaadi valitsuse moodustamiseks ja tegi teatavaks võtmeministrite nimed. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/ Scanpix

Itaalia peaministrikandidaat Giuseppe Conte avalikustas neljapäeval oma võtmeministrid pärast seda, kui president Sergio Mattarella andis talle uue mandaadi populistliku valitsuse moodustamiseks.

Paremäärmusliku Põhjaliiga liider Matteo Salvini saab siseministriks, Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio aga majandusarengu ministriks.

Euroskeptikust majandustegelane Paolo Savona, keda populistlik koalitsioon soovis algselt majandusministriks, kuid kelle Mattarella tagasi lükkas, saab uues valitsuses euroasjade ministriks.

Majandusministri portfell läheb Giuseppe Triole, kes pooldab Itaalia jäämist eurotsooni. Välisministriks saab Enzo Moavero Milanesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles