Juncker: itaallased peaksid rohkem töötama (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP /Scanpix

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri sõnul peavad itaallased tegema rohkem tööd, olema vähem korumpeeritud ja lõpetama Euroopa Liidu süüdistamise riigi vaese lõunaosa probleemides.

Junckeri vastuolulistele sõnadele reageeris kiirelt Euroopa Parlamendi itaallasest president Antonio Tajani, kes hoiatas Twitteris, et  see on lubamatu, kui Juncker tõepoolest nii ütles.

Tajani ei täpsustanud, millele ta konkreetselt viitas, kuid Juncker ütles Itaalia kohta vaid paar lauset, kui ta eile Brüsselis Euroopa tulevikku puudutanud konverentsil küsimustele vastas.

Küsimusele, mida Euroopa saaks teha, et aidata noori sellistes piirkondades nagu Lõuna-Itaalia, vastas Juncker, et armastab seda riiki sügavalt, kuid lisas: «Ma ei saa enam nõustuda, et kõike, mis Lõuna-Itaalias valesti läheb, selgitatakse asjaoluga, et EL või Euroopa Komisjon ei tee piisavalt.»

«Itaallased peavad hoolitsema Itaalia vaeste piirkondade eest. See tähendab tõsidust, rohkem tööd ja vähem korruptsiooni,» märkis ta.

Juncker ärgitas Itaaliat mitte mängima ELi süüdistamise mänge, lisades: «Riigid ennekõike, seejärel Euroopa.»

Itaalia paremäärmuslaste Matteo Salvini, kelle Põhjaliiga moodustas eile populistliku  Viie Tähe Liikumisega koalitsiooni, taunis tema kommentaare, nimetades neid häbiväärseteks ja rassistlikeks.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja ütles AFP-le, et president Junckerile omistatud sõnad Itaalia kohta on kontekstist välja võetud".

«ELi rahade kasutamist (Lõuna-Itaalias) saab parandada nii, et inimesed kohapeal selle tulemusi kiiremini tunnetaksid,» märkis ta lisades, et EL jätkab koostödö Itaaliaga, et tagada abi saabumine sinna, kus seda enim vajatakse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles