Al-Qaeda hoiatas Saudi kroonprintsi «patuste projektide» eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia reformaatorist kroonprints Mohammed bin Salman.
Saudi Araabia reformaatorist kroonprints Mohammed bin Salman. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP / SCANPIX

Araabia poolsaare Al-Qaeda (AQAP) hoiatas täna Saudi Araabia reformaatorist kroonprintsi Mohammed bin Salmani «patuste projektide» eest. Silmas peetakse kinosid, kontserte ja muud meelelahutust.

«Bin Salmani uus ajastu asendab mošeed kinodega,» seisab Jeemenis baseeruva rühmituse teadaandes, mida vahendas islamistide veebikülgi jälgiv grupp SITE.

«Ta on asendanud imaamidele kuulunud raamatud ida ja lääne ateistide ja sekularistide absurdiga ning löönud ukse pärani korruptsioonile ja kõlbelisele allakäigule,» lisas äärmusrühmitus.

Sunniitlik rühmitus AQAP on esiletõusks ära kasutanud Jeemeni kodusõda, milles Saudi Araabia juhib šiiamässuliste huthidega võitlevat sõjalist liitu.

AQAP toob ühe pahena välja aprillikuise maadlusturniiri WWE Royal Rumble Saudi Araabias Jeddah's, mis asub moslemite püha linna Meka lähedal.

Avalduses tauniti uskmatuid, kes paljastasid intiimsed kehaosad ja võtsid ristiasendi segapubliku ees, mis koosnes moslemi noormeestest ja naistest.

Pahed ei piirdunud sellega: igal õhtul olid kontserdid, filmid ja tsirkuseetendused, jätkati avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles