Ukraina ametivõimud avaldasid Babtšenko mõrva kavandaja nime (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Herman Kiievi kohtus.
Boris Herman Kiievi kohtus. Foto: Stringer / Reuters/Scanpix

Ukraina ametivõimud avaldasid Vene salateenistuse palgatud Ukraina kodaniku nime, kes kavandas Kremli kriitiku Arkadi Babtšenko mõrva vahendab RFE/RL.

Prokurörid süüdistasid Vene plaani elluviimises eile Ukraina pealinna Kiievi kohtusaalis Boris Hermanit. Ukraina Julegolekuteenistuse (SBU)  teatel õnnestus neil mõrvakatse ära hoida Babtšenko kaasabil tema mõrva lavastamisega.

Kohus kiitis seejärel heaks palve Herman kaheks kuuks vangi jätta. Tema advokaat Jevjen Solodko kinnitas Facebookis, et Herman on Ukraina-Saksa relvade tootmisega tegeleva ettevõtte Schmeisser direktor. Ettevõte on tema sõnul ainus relvade tootmisega tegelev firma, mis ei ole riigi kontrolli all.

Solodko sõnul oli Herman tõepoolest suhtluses plaani väidetavate kaasautoritega, kuid nad ei arutanud kellegi tapmist. Ta lisas, et Herman toetas aktiivselt Ukraina sõjaväge nende võitluses Vene-meelsete separatistide vastu Donbassis ja tema ettevõttel on pikaajaline leping Ukraina kaitseministeeriumiga.

Ukraina riiklik uudisteagentuur UNIAN aga kirjutas, et Babtšenko tapmise  plaanis läbi viia Ida-Ukrainas võidelnud mees. Tema nime veel avaldatud pole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles