ISISe-meelne ärgitas ründama väikest prints George'i (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints George.
Prints George. Foto: Justin Tallis / PA Wire/PA Images/Scanpix

ISISe toetaja tunnistas, et ärgitas äärmusrühmituse võitlejaid ründama Suurbritannia väikest prints George’i, vahendab Independent.

32-aastane Husnain Rashid kasutas prints Williami ja hertsoginna Katherine’i nelja-aastase poja vastu kavandatud terrorirünnaku planeerimiseks sõnumivahetusprogrammi Telegram.

Lancashire’ist päris Rashid väitis varem Briti kohtule, et on süütu. Ootamatu ülestunnistus võib kohtuasja lühendada ning Rashidi ootab ees kuni eluaegne vangistus.

Husnain Rashid.
Husnain Rashid. Foto: HANDOUT / REUTERS

Prokuröride sõnul julgustas kohtualune terrorismi pilti, millel oli kujutatud George’i ja kahe džihadisti varju. Ta postitas selle Telegrami vestlusgruppi läinud aasta 13. oktoobril, kuu pärast seda, kui väike prints kooliteed alustas. «Isegi kuninglikku peret ei jäeta rahule,» kirjutas Rashid ja jagas kooli aadressi ja postiindeksit.

Lisaks jagas Rashid soovitusi, milliseid jalgpallistaadioneid rünnata. Tema välja antud ajakiri õhutas ründama ka veidi aja pärast algavaid jalgpalli maailmameistrivõistlusi Venemaal. Ta võeti vahi alla läinud aasta novembris. 

Rashidi karistus tehakse teatavaks 28. juunil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles