KOHALIK VAADE. Palgamõrvarid kõmmutasid pankrotihalduri Riias päise päeva ajal surnuks

Raivis Vilūns
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jurist Mārtiņš Bunkuse auto mõrvapaigas Riias Aizsaule tänaval. Kurjategijad tulistasid teda kolmapäeva hommikul kella 8.40 ajal.
Jurist Mārtiņš Bunkuse auto mõrvapaigas Riias Aizsaule tänaval. Kurjategijad tulistasid teda kolmapäeva hommikul kella 8.40 ajal. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

Soojal ja näiliselt vaiksel kolmapäeva hommikul paisati Läti politsei hetkega tagasi 1990. aastatesse, kui advokaat ja pankrotihaldur Mārtiņš Bunkus lasti oma auto roolis maha.

Läti politsei kinnitas kolmapäeva hommikul kella üheksa paiku, et umbes seitsmeminutilise autosõidu teekonna kaugusel politsei peakorterist tapeti äsja pankrotihaldur Mārtiņš Bunkus.

Teda tulistati kell 8.40. Iroonilisel kombel toimus mõrv tänaval, mis kannab nime Aizsaules – tõlkes tähendab see paika, kuhu minnakse pärast surma või siis eesti keeles näiteks Igaviku tänavat. Tänav möödub kahest matmispaigast, kus puhkavad luuletajad, kirjanikud, poliitikud ja paljud Esimeses maailmasõjas hukkunud sõdurid – nn igavene tuli meenutab neid vähem kui kilomeetri kaugusel mõrvapaigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles