Porošenko ja Pompeo arutasid julgeoleku üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: Win McNamee / AFP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko ja USA välisminister Mike Pompeo arutasid telefonikõnes koostöö suurendamist julgeolekuvallas ning sanktsioonide pikendamist Venemaa vastu, et tagada ukrainlastest pantvangide vabastamine, teatas Porošenko kantselei täna.

«Pooled arutasid koostöö suurendamist julgeoleku- ja kaitsevallas. President tänas Ameerika poolt Ukrainale tankitõrjesüsteemi Javelin võimaldamise eest,» seisis avalduses.

Samuti arutati julgeoleku väljakutseid, mis kaasnevad gaasijuhtme Nord Stream 2 projektiga, lisas kantselei.

Porošenko rõhutas vestluses Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamise tähtsust ukrainlastest pantvangide vabastamise kontekstis. Osapooled koordineerisid oma positsioone ka lennu MH17 allatulistamise juurdluse tulemuse raamistikus, seisis avalduses.

Ukraina president teavitas Pompeot edasiminekutest Ukraina reformidega, mis on seotud Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF), sealjuures ka efektiivse korruptsioonitõrje taristu loomisest.

Porošenko kutsus Pompeo ka visiidile Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles