Kongo DV-s registreeriti viis uut ebola juhtumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Maailma Terviseorganisatsiooni töötajad valmistuvad ebola vastu vaktsineerimiseks Kongo Demokraatlikus Vabariigis.
Kaks Maailma Terviseorganisatsiooni töötajad valmistuvad ebola vastu vaktsineerimiseks Kongo Demokraatlikus Vabariigis. Foto: Sam Mednick / AP / Scanpix

Kongo Demokraatliku Vabariigi loodeosas registreeriti viis uut arvatavat ebola juhtumit, teatasid tervishoiuametnikud täna.

Kolm uut juhtumit avastati Bikoro piirkonnas ja veel kaks Wangatas, ütles tervishoiuministeerium avalduses. Mõlemad kohad asuvad Kongo DV loodeprovintsis Equateuris.

Kongo DV ja Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teevad jõupingutusi, et ohjeldada haigusepuhangut, mis on viimastel nädalatel nõudnud vähemalt 25 inimese elu. Haigestunuid on üle 50.

Ebolapuhang kuulutati 8. mail välja kõrvalises loodepiirkonnas Bikoros.

Piirideta Arstid (Médecins Sans Frontières) avas Equateuri provintsi pealinnas Mbandakas uue ravikeskuse. Reedel toimetati sinna ravile juba kolm inimest. Samuti on hakatud ebola vastu vaktsineerima tervishoiutöötajaid, kellel on suurim tõenäosus nakatuda.

Traditsioonilised surnumatmiskombed ja kehvad kommunikatsioonivõimalused on teinud ebolaga võitlemise keerulisemaks. Nii lisandub iga ebolasse surnud inimese traditsioonilise matmisega kümneid inimesi, keda tuleb ebolasse nakatumise kahtlustusega jälgida.

Ebola avastati 1976. aastal praeguses Kongo Demokraatlikus Vabariigis. Järgnevatel kümnenditel esines viirus paarisaja nakkusjuhu suuruste puhangutena peamiselt Lääne- ja Ida-Aafrikas.

2014. aasta alguses kasvas Guinea lõunaosas avastatud paarikümnest ebolajuhust välja epideemia. Järgnenud kahe aasta jooksul nakatus Guineas, Libeerias ja Sierra Leones umbes 28 000 inimest, kellest 11 300 suri.

Ebolasse sureb umbes 40 protsenti nakatunutest ning viirusel on kuni kolmenädalane peiteaeg. Ebola sümptomid on oksendamine, kõhulahtisus, elundite töö peatumine ning sisemine verejooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles