Makedoonias avaldasid meelt konservatiivse opositsiooni pooldajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Skopjes.
Meeleavaldus Skopjes. Foto: ROBERT ATANASOVSKI/AFP/Scanpix

Makedoonia pealinnas Skopjes avaldasid laupäeval kümned tuhanded konservatiivse opositsiooni toetajad valitsushoone ees meelt, nõudes ennetähtaegseid valimisi.

End kristlik-demokraatlikuna määratlev erakond VMRO-DPMNE, mis valitses aastail 2006-2017, korraldas suurmeeleavalduse vaid aasta võimul olnud vasakpoolse valitsuse vastu. Partei tahab ennetähtaegseid valimisi tuleva aasta märtsis või aprillis.

43-aastane peaminister Zoran Zaev astus ametisse 2017. aasta mais pärast konservatiivide 11 aastat kestnud valitsusaega ja keset sügavat poliitilist kriisi, mille põhjuseks oli 2015. aastasse ulatuv pealtkuulamisskandaal.

Opositsioon süüdistab valitsust ebapädevuses, majanduse laastamises, madalates palkades ja pensionides ning ulatusliku korruptsiooni võimaldamises. Ühtlasi väidetakse, et valitsus on kahjustanud rahvuslikke huvisid, pidades Kreekaga läbirääkimisi riigi uue nime üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles