Türgi ranniku lähistel uppus üheksa põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SOS Mediterranee ja Piirideta arstide liikmed Vahemere päästmisõppusel.
SOS Mediterranee ja Piirideta arstide liikmed Vahemere päästmisõppusel. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / Scanpix

Türgi Vahemere ranniku lähistel läks pühapäeval põhja Euroopasse teel olnud põgenike kiirpaat, uppus üheksa inimest, teatas Türgi meedia.

Paat sattus merehätta Türgi Atanlya provintsis asuva Demre piirkonna ranniku lähistel, teatas uudisteagentuur Anadolu. Viis inimest on päästetud ja üks on veel kadunud.

Hukkunute seas oli ka kuus last.

Pole teada, kuhu täpselt migrandid teel olid, kirjutas uudisteagentuur Dogan. Lähim EL-i territoorium oli neile Kreeka Kastellorizo saar.

Türgist saabus Kreekasse 2015. aastal üle miljoni inimese, kellest paljud pagesid kodusõja eest Süürias. Türgi allkirjastas EL-iga 2016. aastal leppe migrantide peatamise kohta finantsabi ja muude tingimuste eest.

Inimõiguslaste poolt kritiseeritud kokkulepe vähendas järsult Türgist üle Egeuse mere teele asuvate migrantide arvu. Vaatlejate sõnul on aga seda marsruuti hakatud viimastel kuudel taas rohkem kasutama.

Sel aastal on Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni hinnangul antud marsruuti kasutades Kreekasse saabunud 10 948 inimest. 35 inimest on mereületusel hukkunud.

Lisaks põgenikele Süüriast, Eritreast, Iraagist ja Afganistanist on Kreekasse saabunud Türgi kodanikud, kes pagesid 2016. aasta riigipöördekatse järel korraldatud tagakiusamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles