Saksa politsei haavas Beriini kirikus märatsenud austerlast (2)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei Berliini katedraali juures. FOTO: Fabrizio Bensch
Saksa politsei Berliini katedraali juures. FOTO: Fabrizio Bensch Foto: Fabrizio Bensch

Saksa politsei tulistas eile pealinna südames asuva sümboolses Berliini katedraalis märatsenud meest ning sulges piirkonna.

Saksa politsei tulistas eile pealinna südames asuva sümboolses Berliini katedraalis märatsenud meest ning sulges piirkonna.

«Veidi pärast kella nelja õhtul (kella viit Eesti aja järgi – K. M.) tulistas politsei Berliini katedraalis raevutsenud meest,» teatas politsei Twitteris. Märatseja sai jalast haavata.

«Lähtudes sellest, mida me esialgu teame, ei ole meil informatsiooni, et kahtlusalusel oleks olnud terroristlikku või islamistlikku motiivi,» ütles politsei kõneisik ja lisas, et tulistama sundis neid mehe ähvardav käitumine.

Politsei sõnul oli tegemist 53-aastase austerlasega, kes vehkis kirikus noaga ja oli ka verbaalselt agressiivne.

Berliini südames asuv maailmakuulus protestantlik katedraal on üks linna vaatamisväärsustest ja asub Muuseumisaarel. Kateraal asul Alexanderplatzi ostlemispiirkonna lähedal.

Tol hetkel oli kirikut uudistamas umbes sada inimest, kelle kirikumeeskond esimeste politseinike saabumise hetkeks juba evakueeris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles