Galerii ja video: Guatemalas sai vulkaanipurske tagajärjel surma 70 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Guatemala pealinnast edelas sai eile vulkaanipurske tagajärjel surma 70 ja vigastada vähemalt 20 inimest, teatasid võimuesindajad.

Üle 3100 inimese on kodudest evakueeritud. Kohaliku kriisikeskuse teatel võib vulkaanipurse mõjutada kuni 1,7 miljoni inimese elu.

Volcán de Fuego paiskas õhku kuni üheksa kilomeetri kõrguse suitsusamba, kohalikke hoiatatakse vulkaanilise tuha ja langevate kivide eest.

Pealinnas Guatemala Citys suleti vulkaanilise tuha tõttu rahvusvaheline lennujaam. 

El Rodeo külas süütas laava elumaja ja surnuks põles neli inimest, kelle seas kaks last. Kolm laipa jäi tunnistajate sõnul edasiliikuva laava alla. Riikliku kriisikeskuse esindaja Sergio Cabanase sõnul on veel paljud inimesed kadunud.

«Mitte kõik ei jõudnud välja pääseda. Ma arvan, et nad lõpetasid maetuna. Kui me nägime laavat, siis me jooksime mööda mäekülge alla,» kirjeldas El Rodeo elanik ajalehele Diario de Centroamerica.

Päästeteenistuse esindaja David de Leoni informatsiooni kohaselt evakueeriti ümbruskonnast umbes 300 inimest. Tuhk langes Guatemala, Sacatepequezi, Chimaltenango ja Escuintla tänavatele. Võimud kutsusid rahvast üles kasutama väljas liikudes hingamismaske.

Kadunud on hulk inimesi, päästjad jätkavad laava ja tuha alla mattunud piirkonnas otsinguid.

Eile õhtul leiti San Miguel Los Lotese piirkonnas 18 surnukeha leidmisest, varem olid päästjad leidnud teistes piirkondades seitse hukkunut.

Guatemala pealinnast 44 kilomeetri kaugusel asuvast Fuego vulkaanist välja pursanud tuhk ja laava raskendavad liiklusolusid, osaliselt on hävinud maanteesild Sacatepequezi ja Escuintla vahel.

Hispaania keeles Volcán de Fuego tulemägi asub linnast vaid 44 kilomeetri kaugusel.

Veebruaris 2015. aastal häiris Fuego tugev purse riigis tõsiselt lennuliiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles