Saksa migratsiooniamet andis asüüli vähemalt kahele äärmuslasele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa migratsiooniameti silt.
Saksa migratsiooniameti silt. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksa siseministeeriumi sõnul sai Saksamaal põgenikekeskuse lohakuse tõttu asüüli vähemalt kaks äärmuslast, lisaks on islamistlikud sidemed 44 põgenikustaatuse saanud isikul.

Saksa migratsiooniametit ümbritsev skandaal sai eile järgmise käigu kui siseministeerium kinnitas, et vähemalt kahele äärmuslasele anti asüüli põhjusel, et Bremeni migratsiooniameti töötajad ei käsitlenud asüülitaotlusi vajaliku põhjalikkusega.

Selgus, et Bremeni migratsiooniameti kontor lubas alates 2000. aastast Saksamaale üle 80 migrandi, kelle osas oleks tulnud võime teavitada.

Siseministeeriumi kõneisik teatas uudisteagentuurile DPA, et üks äärmuslastest kujutab potentsiaalset terroriohtu, teisel on teadaolevalt sidemeid islamiäärmuslastega.

Kokku leiti islamistlikke sidemeid 46 asüüli saanud isikul.

Eelmisel kuul peatati Bremeni kontori tegevus, kuna selgus, et 2013. ja 2016. aasta vahel oli Saksamaale lubatud umbes 1200 migranti, kelle asüülitaotlus ei oleks pidanud rahuldavat vastust saama. Kohalikke ametnikke kahtlustatakse ka pistise võtmises.

Ulrike B. nime kandev kohalik ametnik on nimetanud süüdistusi jaburuseks ning süüdistas valitsust suutmatuses asüülisüsteemi reformida.

2015. aasta migratsioonikriisi järel sai Saksa migratsiooniametile osaks laialdane kriitika, kuna üle miljoni migrandi tulvamine riiki asetas migratsiooniameti õlule ülesanded, mida ei suudetud adekvaatselt täita.

Eelmisel aastal sai vaid kolm 66st migratsioonibüroo harust hakkama eesmärgipärase asüülitaotluste arvu menetlemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles