Macroni lähedane abi on korruptsioonikahtlusega uurimise all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema kantseleiülem Alexis Kohler.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema kantseleiülem Alexis Kohler. Foto: POOL / REUTERS

Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kantseleiülem Alexis Kohler on väidetava mõjuvõimuga kauplemise ja huvide konflikti tõttu uurimise all.

Finantsprokuratuuri teatel uurivad nad, kas Kohler rikkus avaliku teenistuse eeskirju, kui ta ajas asju laevandusettevõttega Mediterranean Shipping Company (MSC).

Kohler ise on eitanud rikkumisi. Tema perekond on aga seotud Itaalia-Šveitsi omanduses MSCga.

Kohler ja Macron käisid koos ülikoolis ning 45-aastane Kohler on presidendi üks lähemaid abisid. Presidendipalee on tõrjunud kantseleiülema vastu esitatud süüdistusi ja nimetanud neid täiesti alusetuks.

Kriminaalkaebuse Kohleri vastu esitas Prantsuse korruptsioonitõrjeasutus Anticor. Asutuse sõnul on nende kaebus koostatud Prantsuse veebilehe Mediapart uurimistöö põhjal.

MSC sõlmis Prantsuse riigiga mitu lepingut ajal kui Kohler oli kõrgel kohal majandusministeeriumis.

2016. aastal lahkus Kohler riigiteenistusest, et asuda tööle MSC finantsdirektorina, kuid jätkas samal ajal tööd Macroni presidendikampaania kallal. Mais 2017 sai ta ametisse presidendi meeskonnas.

Kohkerit on kirjeldatud kui ainsat Macroni lähedast kolleegi, kelle nõu ta tõesti kuulda võtab. Kohler oli ka see, kes teatas, et peaministriks valiti Edouard Philippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles