SpaceX lükkas edasi plaani saata turiste Kuu ümber tiirutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SpaceXi kanderaketti Falcon Heavy start   Kennedy kosmosekeskusest tänavu veebruaris.
SpaceXi kanderaketti Falcon Heavy start Kennedy kosmosekeskusest tänavu veebruaris. Foto: Thom Baur / REUTERS / SCANPIX

Erakosmosefirma SpaceX ei saada turiste lennule ümber Kuu veel tänavu nagu varem teatati, vaid lükkab projekti edasi järgmise aasta keskpaika.

«Uus lendude ajakava – praegu edasi lükatud kuni vähemalt 2019. aasta keskpaigani ja tõenäoliselt veel pikemalt – ei ole veel avaldatud,» kirjutas The Wall Street Journal.

Edasilükkamise põhjus ei ole selge, kuid see on märk, et «tehnilised ja tootmisväljakutsed segavad (kompanii) asutaja Elon Muski plaane uurida päikesesüsteemi inimestega», lisas leht.

Ajalehe andmetel on tööstusringkondadel kahtlusi ka Falcon Heavy raketi turunõudluse suhtes.

Turistid oli kavas toimetada kosmosesse kapsliga Dragon, kasutades selleks SpaceXi praegu kõige võimsamat kanderaketti Falcon Heavy, mida katsetati esimest korda alles neli kuud tagasi.

SpaceXi kõneisik James Gleeson ütles AFP-le saadetud avalduses, et kompanii ei ole loobunud plaanist lennutada eraisikuid ümber Kuu ja lendude vastu on kasvav huvi.

Missioonist anti teada 2017. aasta veebruaris ning Musk kirjutas tookord, et esimene turistide lend ümber Kuu peaks toimuma «järgmise aasta lõpus». Ta viitas sellega 2018. aastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles