Pihkva õhudessantpolgule anti õppehäire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdrurid armeesisesel võistlusel.
Vene sõdrurid armeesisesel võistlusel. Foto: Kirill Kukhmar / TASS / Scanpix

Pihkva õhudessantdiviisi ründedessantpolk harjutab kahe päeva jooksul õppustel häire peale relvile tõusmist, rännakut koondumispiirkondadesse ja dessanteerimist ette nähtud piirkonnas, öeldi Vene kaitseministeeriumist täna.

«Lääne sõjaväeringkonnas anti häire Pihkva õhudessantväeühenduse ühele ründedessantpolgule. Isikkoosseisule anti 5.–7. juunini diviisikomandöri Igor Kaplija juhtimisel toimuva lahingulaskmistega kompleksse taktikaõppuse raames häire,» edastas ministeerium.

Ametkond teatas, et lähema ööpäeva jooksul harjutatakse häire peale koondumist koos tegeliku väljumisega koondumispiirkondadesse, pärast mida sooritatakse kahes kolonnis rännak lennuväljadele, kus isikkoosseis ja tehnika valmistatakse ette lennukitelt dessanteerimiseks.

Õhudessantpolgu suurus võib olla kuni 2000 meest.

Täna hommikul ütles Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov, et seoses Lätis alanud NATO õppusega Saber Strike rakendab Venemaa asjaomasete ametkondades kõiki vajalikke meetmeid oma piiride turvamiseks.

«Loomulikult, meie ametkondade liinis võetakse tarvitusele kõik vajalikud meetmed, et tagada meie riigi julgeolek selliste manöövrite taustal,» ütles Peskov.

Tema sõnutsi jälgib Moskva alati väga tähelepanelikult kõiki manöövreid, mis toimuvad NATO osalusel. «Eriti neid, millel on üks või teine lähedusaste meie piiridele,» lisas Peskov.

3.–15. juunini toimub Poolas, Lätis ja Eestis USA korraldatav õhu- ja maaväeõppus Saber Strike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles