Saksa sotsid kangutavad ametist USA suursaadikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Saksamaal Richard Grenell asus ametisse alles mais.
USA suursaadik Saksamaal Richard Grenell asus ametisse alles mais. Foto: Chris Emil Janssen / imago / Scanpix

Saksamaa sotsiaaldemokraatide endise juhi Martin Schulzi hinnangul on Ameerika Ühendriikide suursaadiku Saksamaal Richard Grenelli käitumine väljakannatamatu ning nende partei teeb kõik, et ta peagi välja vahetataks.

«Mida see mees teeb, on rahvusvahelises diplomaatias ennekuulmatu,» ütles Schulz uudisteagentuurile dpa.

Schulz paneb Grenellile süüks konkreetse poliitilise suuna esindamist, selle asemel et suhtuda võõrustajariiki erapooletult.

Grenell ütles intervjuus äärmusparempoolsele veebilehele Breitbart, et soovib tugevdada Euroopa konservatiive.

Ka on Saksamaal tekitanud pahameelt Grenelli otsus kutsuda 13. juuniks Berliini õhtusöögile Austria konservatiivne kantsler Sebastian Kurz. Intervjuus nimetas Grenell Kurzi rokkstaariks.

«Ma loodan, et Kurzi külaskäik tähendab, et härra Grenelli peatus saadikuna jääb Saksamaal lühikeseks,» lausus Schulz. Saksa keeles on tegu sõnademänguga, sest sõna Kurz tähendab lühikest.

Martin Schulz
Martin Schulz Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

«Kui Saksa suursaadik Washingtonis ütleks, et ma olen siin selleks, et demokraate jõustada, siis visataks ta kohe välja,» jätkas sotsiaaldemokraatide eksjuht ja endine Euroopa Parlamendi president.

Juba varem oli Schulz Twitteris kirjutanud, et Grenell ei käitu mitte nagu diplomaat, vaid kui paremäärmuslik koloniaalametnik.

Grenell on USA presidendi Donald Trumpi poliitika tuline kaitsja. 51-aastane Richard Grenell sai USA suursaadikuks Saksamaal mai alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles