Itaalia uus peaminister tahab vaadata üle Venemaale kehtestatud sanktsioonid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia värske peaminister Giuseppe Conte (keskel) kõnelemas Senati ees enne usaldushääletust, temast vasakul istub Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio ning paremal Põhjaliiga juht Matteo Salvini.
Itaalia värske peaminister Giuseppe Conte (keskel) kõnelemas Senati ees enne usaldushääletust, temast vasakul istub Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio ning paremal Põhjaliiga juht Matteo Salvini. Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Itaalia uus peaminister Giuseppe Conte ütles täna enne usaldushääletust parlamendi ülemkojas kõneldes, et tema valitsus kavatseb ärgitada Euroopa Liitu vaatama üle Venemaale kehtestatud sanktsioone.

«Hakkame edendama sanktsioonide süsteemi ülevaatamist,» lausus Conte Itaalia parlamendisaadikutele.

«Hakkame toetama avanemist Venemaale, mis on viimastel aastatel tugevdanud oma rahvusvahelist rolli erinevates geopoliitilistes kriisides,» ütles Conte. Ta lisas, et Venemaa on Itaalia firmadele tähtis majanduspartner.

Conte kinnitas samas Itaalia pühendumust NATO-le.

«Me kavatseme ennekõike rõhutada meie riigi veendunud liikmesust NATOs,» sõnas peaminister, lisades, et USA on Itaaliale privilegeeritud partner.

Samuti seab uus valitsus tema sõnul eesmäriks, et nende rannikule saabuvaid migrante hakataks kohustuslikus korras ja automaatselt jagama teiste Euroopa Liidu liikmesriikdie vahel laiali.

«Me kutsume jõuliselt üles Dublini regulatsiooni ümbertegema, et jõuda kohustuste ausa jaotamiseni,» kuulutas ta enne valitsuse usaldushääletust peetud kõnes.

Conte valitsuse plaan näeb ette riigi võlakoorma vähendamist majanduskasvu, mitte kasinusmeetmete abil.

«Tahame vähendada meie riigivõla koormat, kuid tahame teha seda kasvu abil, mitte kasinusmeetmetega,» ütles Conte senaatoritele. «Itaalia võlakoorem on nüüd jätkusuutlik, kuid seda tuleb siiski vähendada, vaatega majanduskasvu saavutamisele.»

Conta lisas, et valitsuse eesmärk on vähendada majanduskasvu lõhet Itaalia ja ülejäänud Euroopa vahel. «Euroopa on meie kodu» ning tahan «tugevamat, aga ka õiglasemat Euroopat», rõhutas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles