Putin: MH17 allatulistamises on süüdi Ukraina, mis lubas konfliktikolde kohal lennata (28)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin enne Austria presidendiga kohtumist.
Vladimir Putin enne Austria presidendiga kohtumist. Foto: HANS KLAUS TECHT / AFP / SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin teatas, et Malaysian Airlinesi lennu MH17 allatulistamises on süüdi Ukraina, mis lubas lennukil konfliktikolde kohal lennata.

Putin lausus intervjuus Austria jaamale ORF, et kuigi MH17 allatulistamiseks kasutati Vene relvastust, ei ole Moskva selle eest vastutav.

Eelmisel nädalal teatasid uurijad, et 2014. aasta 17. juulil MH17 allatulistamiseks kasutatud BUK raketisüsteemide transpordi eest vastutas Vene sõjaväe ohvitser Oleg Vladimirovitš Ivannikov. Tragöödias hukkus 298 pardal olnud inimest.

Kuid Putin väitis, et nii Ukraina üksused kui Donbassi mässulised kasutasid sama relvastust.

«Mõlemal poolel on igasugu relvasüsteeme,» lausus Putin. «Kõik nad on toodetud Venemaal. Vene armeel on täpselt samad süsteemid, millest eksperdid räägivad.»

«Teiseks on Vene ekspertidele keelatud ligipääs juurdlusele, meie argumente ei ole arvestatud ning kedagi komisjonis ei huvita meie ära kuulamine,» lisas Putin. «Samas on uurimustulemustest huvitatud Ukraina osapoolele ligipääs tagatud. Ning nad on vähemalt vastutavad selle eest, et ei suutnud keelata tsiviillennukile konfliktitsooni kohal lendamist.»

Eelmisel kuul järeldas Hollandi, Austraalia ja Malaisia ekspertidest koosnev rahvusvaheline uurimismeeskond, et juhtumi eest on otseselt vastutav Venemaa.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles