AJA PEEGEL. Ameerika unelmast needuseni (2)

Merili Arjakas
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad John, Robert ja Edward Kennedy 1960. aastal. Täna möödub Robert Kennedy surmast 50 aastast. FOTO: Akg-images/SCANPIX
Vennad John, Robert ja Edward Kennedy 1960. aastal. Täna möödub Robert Kennedy surmast 50 aastast. FOTO: Akg-images/SCANPIX Foto: akg-images/Scanpix

Perekonna lugu Ameerikas sai alguse 1849. aastal, kui Patrick Kennedy ja tema naine Bridget Murphy seilasid Iirimaalt Bostonisse. Tündersepast Patricku poeg, keda kutsuti initsiaalide järgi P. J.-ks, alustas pärast venna ja isa koolerasse suremist 14-aastaselt sadamas laevalastijana, kuid töötas end üles suureks tööstusmagnaadiks.

Tundes end kui kala vees nii Bostoni iirlastest katoliiklaste kui ka protestantide seas, valiti ta 26-aastaselt Massachusettsi esindajatekoja saadikuks. 35 aastat pärast Ameerikasse maabumist oli perekonna noorim võsu tähtis tegelane Bostoni seadusandlikus kogus. Ehk oleks teda oodanud kõrge lend ka üleriiklikus poliitikas, kuid P. J.-le sümpatiseerisid Bostoni tagatoa salasepitsused rohkem kui avalik kampaania.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles