Nicaragua meeleavaldustes on alates aprillist saanud surma üle 120 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldajad barrikaadidel Masaya linnas Nicaraguas.
Valitsusvastased meeleavaldajad barrikaadidel Masaya linnas Nicaraguas. Foto: Inti Ocon / AFP / Scanpix

Nicaraguas on alates 18. aprillist saanud valitsusvastastes meeleavaldustes surma vähemalt 121 ja vigastada 1300 inimest.

«See on nüüdseks veresaun, inimtragöödia, mille eesmärk on hävitada kõik need noored, kes arvavad valitsusest erinevalt või suhtuvad sellesse kriitiliselt,» ütles Nicaragua Inimõiguskeskuse (CENIDH) täitevsekretär Marlin Sierra.

«Sisuliselt on tegemist riikliku terrorismiga,» lisas ta.

Meeleavaldused olid algselt suhteliselt väikesed ja suunatud pensionikärbete vastu, kuid valitsus asus proteste maha suruma ja nüüdseks on vägivald levinud mitmesse linna, peamiselt Managuasse ja selle lähedal asuvasse Masayasse.

President Daniel Ortega süüdistab vägivallas parempoolseid opositsioonirühmitusi, mis tema hinnangul peavad salanõu riigi «terroriseerimiseks».

Managua ja Masaya elanikud süüdistavad vägivallas Ortegale lojaalseid jõuke ja märulipolitseid.

Katoliku kirik üritas alguses vahendada vastasseisu lahendamise kõnelusi, kuid tühistas need, sest eelmisel kolmapäeval rünnati ohvrite emade marssi. Seal sai surma 16 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles