Saksa paremäärmuslaste juht pidi pärast vargust aluspesus politseisse suunduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus seisus tabatud Alexander Gauland.
Õnnetus seisus tabatud Alexander Gauland. Foto: twitter

Saksamaa paremäärmusliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (Afd) kaasjuht Alexander Gauland oli hiljuti sunnitud jalutama Berliini lähedase järve rannast politseijaoskonda kõigest aluspesus, kuna tema riided varastati ujumise ajal.

«Keegi varastas minu asjad, kui ma olin vees, ning teised ujujad kutsusid ilma minult küsimata politsei,» rääkis 77-aastane Gauland ajalehele Märkische Allgemeine.

Ajalehe kohaselt toimus vargus Berliinist edelas asuva Heiliger See järve ääres eelmise nädala teisipäeval.

Läinud nädalavahetusel sattus Gauland Saksa poliitikute turmtule alla, kuna võrdles Hitleri ja Natsi-Saksamaa perioodi linnukakaga Saksamaa kuulsusrikkal ajalool, mida tõlgendati tollaste kuritegude tähtsuse pisendamisena.

«Teised ujujad ütlesid mulle, et varas oli karjunud: «See pole ujumiskoht natsidel!»,» rääkis Saksamaa parlamendiliige Gauland. «Mu võtmed olid püksitaskus, nii et kõik maja lukud tuli ära vahetada.»

Politsei ütles Märkische Allgemeinele, et vargus tundub olevat poliitiliselt motiveeritud ning korrakaitsjad tegelevad selle uurimisega.

Sotsiaalmeedias ringleb foto, kus on näha bokserites Gaulandi jalutamas politseijaoskonna lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles