Dennis Rodman võib mängida rolli Trumpi-Kimi tippkohtumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja Dennis Rodman korvpalli vaatamas.
Kim Jong-un ja Dennis Rodman korvpalli vaatamas. Foto: Jason Mojica / AP / Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga heades suhetes korvpallitäht Dennis Rodman võib allikate sõnul mängida rolli Singapuris Kimi ja Ühendriikide presidendi Donald Trumpi tippkohtumisel.

Rodman saabub väidetavalt Singapuri päev enne 12. juunil toimuvat tippkohtumist ning võib allikate sõnul mängida mingit rolli ka läbirääkimiste juures.

«Pole tähtis, mida tema kohalviibimisest arvata. Kindel on see, et reitinguid tõstab see kõrgele,» lausus üks allikas. «Tihti soovivad keerulistes diplomaatilistes olukordades riigid määrata hea tahte saadikuid ning hoolimata sellest, kas keegi sellega nõustub või mitte, Dennis Rodman sobib rolli hästi.»

Kimiga üllatusliku sõprussideme saavutanud Rodman on külastanud Põhja-Koread juba viiel korral ning vihjanud, et kahe liidri kohtumine võib olla osalt ka tema teene.

«Ma ei taha võtta kogu au endale. Ma ei taha öelda, et ma tegin seda ja toda. See ei ole minu eesmärk,» lausus Rodman. «Minu eesmärk on minna kohale ja olla Põhja-Koreas spordisaadik, et inimesed saaksid aru, millised Põhja-Korea elanikud on. Ma arvan, et see on hakanud vilja kandma.»

Rodmani esindaja märkis, et Singapuri reis ei ole ametlikult kinnitatud, kuid korvpallur on vajadusel nõus meeleldi oma teadmisi jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles