Türgi pulmarong seiskas Belgia maanteel liikluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi pulmarong Belgias.
Türgi pulmarong Belgias. Foto: twitter.com

Belgia prokuratuur määras trahvi peigmehele, keda süüdistatakse Euroopa ühe tihedaima liiklusega maantee sulgemises. Muude asjade seas kutsusid juhid kaasliiklejaid rahvamuusika järgi tantsima.

Väljaande Habertürk andmetel moodustasid 2017. aasta 11. veebruaril kiirteel E17 autokolonni 30 türklast, kes tähistasid rahvuslikku türgi pulma.

Osalejad tunnistasid hiljem, et konvois leidis aset «hulle asju», muuhulgas hooletut juhtimist. Aeg-ajalt peatati ka möödasõitvaid autosid, et tantsida traditsioonilise türgi rahvamuusika järgi.

Autokolonn seiskas kiirteel liikluse, tõkestas ohutusraja ning nurjas paljude belglaste sõiduplaanid. Viimaks peeti kinni 18 autot ning juhtumi osas algatati kriminaalasi.

Nüüd nõuab Dendermonde kohus kuue sõiduki konfiskeerimist, 18 autojuhi juhtimisõiguse peatamist viieks aastaks ning iga sõidukijuhi trahvimist 2000 euroga.

«Seda võib teha kodus, kuid E17 ei ole koht, kus on lubatud tantsida. Selline käitumine kutsub esile rassismi,» lausus kohtunik Peter D’Hondt vastuseks ühe kahtlusaluse väitele, et tegu on lihtsalt tavapärase pulmatraditsiooniga.

«Me ei ole hirmul. Ma ei kahetse seda. Ma võin järgmises pulmas uuesti driftida,» sõnas üks 23-aastane kahtlusalune väljaandele Habertürk.

Kuigi mõned asjaosalised jäid oma õigust taga nõudma, tunnistas peigmees, et karistus on õiglane.

«Nad näitasid mulle kohtus videomaterjali ja oli selge, et kaks autot on absoluutselt süüdi. Kuigi see on meie traditsioon, oleksime me pidanud selle riigi seadusi järgima. Mu pulm rikuti. Eksinuid tuleks karistada,» lausus peigmees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles