USA hävitab Talibani kätte sattunud sõjavarustuse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani sõjaväelased Humveega valves.
Afgaani sõjaväelased Humveega valves. Foto: OMAR SOBHANI / REUTERS / SCANPIX

Ühendriikide sõjalennukid on hävitanud Afganistanis ligi 40 Talibani kätte langenud Humvee sõidukit, selgub koalitsiooni sõjalisest statistikast.

Koalitsiooni raportis tuuakse välja, et sagedaseks probleemiks Afganistanis on Talibani rünnakud valitsuse eelpostidele ja sealt varustuse röövimine. Lisaks sõjaväe sõidukitele on röövitud ka relvastust ja muud sõjaväe tehnikat.

«Juhul, kui sõjaväevarustus röövitakse, tegutsevad USA väed Afganistanis või Afganistani julgeolekuamet kiiresti selle nimel, et varustuse asukoht kindlaks teha või see lahinguväljalt kõrvaldada, et vaenlane seda enda heaks kasutada ei saaks,» sõnas sõjaväe kõneisik kolonelleitnant Martin O'Donnell.

Kui varustust ei õnnestu maavägedega tabada, hävitatakse see õhulöökide abil. Alates 2015. aasta jaanuarist on õhulöökidega hävitatud 40 Humvee sõidukit.

Talibani kätte langenud Ameerika varustus ei anna neile mitte ainult sõjalist tuge ja kaitset, vaid tihti kasutavad äärmuslased seda ka liitlasvägede valvuritest mööda pääsemiseks või enda maskeerimiseks.

Eelmisel kuul korraldasid äärmuslased röövitud Humveega rünnaku Afganistani siseministeeriumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles