Macron: telefonikõned Trumpiga on nagu vorst: parem mitte nende sisu uurida (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: Erez Lichtfeld/SIPA/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron lausus eile, et telefonivestlused USA riigipea Donald Trumpiga on nagu vorst: parem mitte nende sisu kohta küsida.

Pressikonverentsil Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga küsiti Macronilt, mida tähendavad esmaspäevased teated, et vestlus Trumpiga oli kohutav.

«Nagu Bismarck ütles: kui me selgitaksime inimestele, kuidas vorsti tehakse, siis on tõenäoline, et nad loobuksid selle söömisest,» vastas Macron Saksamaa esimesele riigikantslerile Otto von Bismarckile viidates.

«Ka mulle meeldib näha valmis rooga, kuid ma ei ole kindel, et köögipoole kommenteerimine aitaks seda kohale toimetada või süüa,» lisas Macron.

Allikate sõnul oli Prantsuse president telefonikõnes Trumpile öelnud, et Euroopa liitlastele tariifide kehtestamine on illegaalne ning suur viga.

Prantsuse president lisas, et ta ootab sellegipoolest 7.-8. juunil Kanadas toimuvalt G7 riikide kohtumiselt Trumpiga kasulikku ja siirast mõttevahetust nii teemadel, millega nad ühel meelel on, kui neil, milles valitsevad eriarvamused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles