USA välisministeerium evakueeris Hiinast osa oma salapäraselt haigestunud töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone, kus tegutseb Guangzhous USA konsulaat.
Hoone, kus tegutseb Guangzhous USA konsulaat. Foto: Staff / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide välisministeerium on evakueerinud osa USA valitsuse töötajaid ja nende perekondi Guangzhou linnast, pärast seda kui nad kurtsid terviseprobleemide üle. 

Käimas on uurimine, kas salapärased haigestumised sarnanevad juhtumitele, mis tabasid mullu Kuubal töötanud Ühendriikide diplomaate.

USA välisministeerium kinnitas mais, et üks nende töötaja sai Guangzhous kerge ajuvigastuse pärast kuid kõlanud ebatavalisi helisid tema kodus.

Täna avalikustatud teates ütles ministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert, et Guangzhousse saadeti arstide meeskond kohe, kui selgus, et kannatanu sümptomid sarnanesid haigusnähtudele, mis esinesid Havanna saatkonna töötajatel.

«USA meditsiiniprofessionaalid jätkavad täieliku uurimise läbiviimist, et selgitada välja kirjeldatud sümptomite põhjus ning see, kas need leiud on kooskõlas sümptomitega, mis on varem puudutanud valituse töötajaid, või on ehk täiesti teistsugused,» selgitas ta.

The New York Times ja The Washington Post kirjutasid varem, et USA Guangzhou konsulaadi töötajad on kurtnud terviseprobleemide üle.

Üks ametnik, kes kelle sümptomid sarnanesid selle USA valitsustöötaja omadele, kes kuulis veidraid hääli oma korteris Guangzhous, saadeti koos perekonnaga kolmapäeval tagasi Ameerika Ühendriikidesse.

Alates 2016. aasta aprillist kannatasid enam kui 20 Havannas viibinud Ameerika diplomaati ja nende pereliiget peapöörituse, kuulmiskaotuse ja muude terviseprobleemide all. USA ametnike kinnitusel põhjustasid neid tervisehäireid sihipärased helirünnakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles