Jaapani valitsus sunnib ametnikke õppima, kuidas vältida naiste ahistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani asevälisminister Junichi Fukuda (keskel) kaotas hiljuti ameti seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu.
Jaapani asevälisminister Junichi Fukuda (keskel) kaotas hiljuti ameti seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu. Foto: Yoshitaka Sugawara / AP / Scanpix

Jaapani valitsus arutab kava saata riigi kõrgemad ametnikud kohustuslikus korras seksuaalset ahistamist ennetavale koolitusele.

Jaapani ajalehe Mainichi Shimbun andmeil on valitsus valmis andma treeningprogrammile heakskiidu juba tuleva nädala alguses.

Valitsuse kava kohaselt hakatakse tegema koolitustel osalemise üle järelevalvet ning seksuaalse ahistamise teemalise õppe läbimine on eelduseks ametikõrgendusele.

Ahistamise ohvritele luuakse võimalus esitada kaebusi valitsusametnike vastu erapooletute nõustajate vahendusel, lisas ajaleht.

Samm on vastuseks mitmele laia kõlapinda saanud seksuaalse ahistamise juhtumile, millest ühega oli seotud ka rahandusministeeriumi kõrge ametnik.

Junichi Fukuda astus aprill tagasi aserahandusministri kohalt, kuna talle pandi süüks ebasobivaid seksuaalse sisuga märkusi naissoost telereporteri aadressil. Fukuda on eitanud ajakirjanduses esitatud väiteid, et ta küsis naiselt, kas ta tohib katsuda tema rindu ning andis mõista, et on huvitatud salasuhtest.

Rahandusminister Taro Aso sattus pahameeletormi alla, kui avaldas arvamust, et Fukuda püüti lõksu, ning ütles, et ahistamine polevat üleüldse kuritegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles