Putin «Otseliinis»: Baltimaad on loonud riigita inimesed (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin vastamas otse-eetris Venemaa elanike küsimustele.
Vladimir Putin vastamas otse-eetris Venemaa elanike küsimustele. Foto: Mikhail Klimentyev / TASS / Scanpix

Vastates otse-eetris venelaste küsimustele ütles Venemaa president Vladimir Putin, et Baltimaad on tekitanud kodumaata inimesi ning piiravad vene keele kõnelejate ja Venemaa kaasmaalaste õigusi.

Avalduse täna keskpäeval alanud otsesaates «Otseliin» tingis vaataja küsimus, kes tundis huvi, kas Läti vastu kehtestatud sanktsioonid mitte ei tee liiga ka Venemaa kaasmaalastele seal.

Putin selgitas, et ta on üldiselt sanktsioonide vastu ning rõhutas, et ta töötab Euroopa Liidu suunal, et panna ühendust tundma häbi, kuna nad eiravad rikkumisi Balti riikides.

Putini iga-aastane «Otseliin» algas riigipea kiitusega Venemaa tugevale majanduskasvule ning suurenevale tööstus- ja põllumajandustoodangule.

Vladimir Putin saabumas telestuudiosse rahva küsimustele vastama.
Vladimir Putin saabumas telestuudiosse rahva küsimustele vastama. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Tänavu on saate formaat varasemast pisut erinev ning rohkem antakse Putini kõrval sõna oblastite kuberneridele ning teistele poliitikutele.

Juba saate alguses tekitas see lähenemine segadust, sest rääkides kasvavatest kütusehindadest, mille üle oma videopöördumises üks veokis viibinud mees kurtis, olid saatetegijad sunnitud katkestama asepeaminister Dmitri Kozaki vastuse, sest mees muutus kontrollimatult paljusõnaliseks.

Muuhulgas soovitas Kozak kehtestada seaduse, mis hoiab kütuse hinnad madalad ka juhul, kui naftafirmadega ei suudeta kokkuleppele jõuda.

Putin andis selle peale otse-eetris Kozakile käsu: «Valmista seadus ette!»

Tund enne saate algust oli «Otseliini» korraldajate sõnul esitatud Putinile juba üle 1,8 miljoni küsimuse.

Nagu varasematelgi aastatel, saabub enamik küsimusi kõnekeskusesse – sinna pöördus üle miljoni inimese.

«Otseliini» saate kõnekeskuse töötajad, kes võtavad vastu venelaste küsimusi Vladimir Putinile.
«Otseliini» saate kõnekeskuse töötajad, kes võtavad vastu venelaste küsimusi Vladimir Putinile. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Üle 400 000 venemaalase saatis küsimuse SMSiga, üle 52 000 suhtlusvõrgustikes, 217 000 telesaate «Otseliin Vladimir Putiniga» veebilehele.

Reeglina on kõnede tippaeg – mõni tuhat minutis – saate ajal.

Kõige rohkem küsimusi, üle 3,2 miljoni sai Putin 2015. aasta otse-eetris.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles