Suurbritannias levivad kuuldused Brexiti-ministri tagasiastumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Brexiti-minister David Davis.
Suurbritannia Brexiti-minister David Davis. Foto: Leon Neal / PA Wire / PA Images / Scanpix

Briti peaminister Theresa May kutsus täna ministrid kokku, et arutada vastuseisu valitsuses, mille tõttu levivad kuuldused Brexiti-ministri David Davise tagasiastumisest.

Davise pahameele põhjuseks on valitsuse taganemine positsioonile, millega võib Suurbritannia jääda pärast Euroopa Liidust lahkumist ühisturuga seotuks.

Ettepanekud, mida hakatakse rakendama alles siis, kui Põhja-Iirimaa ja Euroopa Liiud liikme Iirimaa vahelise tollikontrolli vältimiseks muud lahendust ei leita, on lubatud avalikustada sel nädalal.

Need on aga juba põhjustanud tüli May ja tema valitsuse euroskeptilise tiiva vahel, kuhu kuulub Davise kõrval ka välisminister Boris Johnson.

Davis peaks täna parlamendis avaldusega esinema, lõuna paiku tuleb kokku valitsuse Brexiti-komisjon.

Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust 2019. aasta 29. märtsil, millele järgneb üleminekuperiood 2020. aasta lõpuni. May valitsus ei ole veel otsustanud, missuguseid tulevasi kaubandussuhteid Suurbritannia Euroopa Liiduga tahab. Pooled loodavad oktoobriks kokkuleppele jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles