Putin: Ukraina praegune juhtkond Donbassi küsimust ei lahenda (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokfilm «Ristiisa Putin»
Dokfilm «Ristiisa Putin» Foto: Kanal 2

Praegune Ukraina juhtkond ei suuda lahendada Donbassi küsimust, ütles Vene president Vladimir Putin täna iga-aastasel suurel pressikonverentsil.

«See, mis tervikuna nende alade (Donbassi) ümber toimub, on muidugi kurb. See räägib veel ka sellest, et võimul olev Ukraina valitsus ei ole võimeline seda küsimust lahendama,» lausus Putin otseliinisaates.

«Kuidas saab seda küsimust lahendada, pidades neid alasid enda omaks ja korraldades samas nende täielikku blokaadi? Kuidas saab pidada seda ala enda omaks ja seal elavaid inimesi oma kodanikeks ning tulistada neid pidevalt?» küsis president.

Putin lisas, et Ukraina peab liikuma Minski lepete täitmise teed.

Tema arvates ei suuda praegused Ukraina võimud «lahendada Donbassi küsimust ka selle pärast, et nad ei vaja sealseid valijaid».

«Sest on selge, et praeguse võimu poolt ei hääleta nad kunagi,» ütles president.

Putin kinnitas ka, et Venemaa jätkab Donbassi isehakanud vabariikide abistamist. «Me anname mõlemale tunnustamata vabariigile abi ka edasi,» sõnas ta.

Vene president rõhutas, et Venemaa teeb omalt poolt kõik, et Donbassi olukord lahendataks Minski protsessi raames.

Ta avaldas ka lootust, et Ukraina ei korralda järgmisel nädalal Venemaal algavate ja kuu aega kestvate jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal Donbassis rünnakut.

«Loodan, et asi ei jõua taoliste provokatsioonideni,» ütles Putin. «Kui see juhtub, siis arvan, on sel väga tõsised tagajärjed Ukraina riiklusele tervikuna,» märkis ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles