Türgi on riigipöördekatse eest vangi mõistnud 2000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Türgi kohtud on määranud vanglakaristuse rohkem kui 2000 inimesele, keda süüdistatakse seotuses 2016. aasta nurjunud katsega kukutada president Recep Tayyip Erdoğan, ütles justiitsminister täna.

«287 kohtuasjast 171-s on otsus langetatud: 2140 kohtualusele on määratud vanglakaristused ja 1478 on õigeks mõistetud,» ütles minister Abdulhamit Gül uudisteagentuurile Anadolu.

«Ma arvan, et ülejäänud kohtuasjad jõuavad lõpule 2018. aasta lõpuks,» lisas ta.

Türgi võimud süüdistavad riigipöörde korraldamises USA-s eksiilis elavat islamivaimulikku Fethullah Güleni, kes eitab seda kategooriliselt.

Riigipöördekatse järel peeti kinni tuhandeid inimesi. Oma ametikoha on kaotanud enam kui 100 000 inimest. Kohtuistungeid peetakse mitmes Türgi linnas.

Kahe nädala pärast 24. juunil toimuvad Türgis ennetähtaegsed presidendi- ja parlamendivalimised, millega Erdoğan loodab tugevdada oma võimuhaaret riigi üle, mida on ta on esmalt peaministri ja seejärel presidendina valitsenud alates 2003. aastast.

Autoritaarne valitsemine sai uue puhangu kaks aastat tagasi pärast riigipöördekatset, mida valitsusvastased peavad Erdoğani enda initsieerituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles