Putin: Venemaa võtab relvasüsteemi Avangard kasutusele järgmisel aastal (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Avangardi hüperhelikiirusel lendava relvasüsteemi katsetamisest.
Kaader Avangardi hüperhelikiirusel lendava relvasüsteemi katsetamisest. Foto: AP / Scanpix

Järgmisel aastal Venemaal kasutusele võetavad hüperhelikiirusel lendavad relvasüsteemid tagavad sõjalise pariteedi USA-ga, sõnas Vene president Vladimir Putin.

Putin kõneles täna iga-aastasel suurel pressikonverentsil Vene strateegilise relvastuse moderniseerimisest ning mainis ka strateegilist relva Avangard, mis suudab tema sõnul lennata hüperhelikiirusel mandrite vahel Machi arvust 20 korda kiiremini.

«Ma ei usu, et teistel riikidel õnnestub sellist relva lähiaastatel välja töötada... meil on see juba olemas,» sõnas ta.

Relvasüsteem on Putini sõnul juba tootmises ja võetakse Vene relvajõududes kasutusele 2019. aastal.

Vene armee on juba kasutusele võtnud helikiirusest kümme korda kiiremini lendava raketi Kinžal, sõnas president. Samuti kuulub juba Venemaa relvastusse üks laserrelvasüsteem ning ballistiline rakett Sarmat saab kasutusvalmis 2020. aastaks, lisas president.

Putin nimetas USA lahkumist raketitõrjesüsteemide piiramise  lepingust katseks rikkuda strateegilist tasakaalu. USA taganes lepingust 2001. aastal. Vene president kutsus üles otsima uus koostööformaate.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles