Google lubas tehisintellekti relvastuses mitte kasutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/PA Images/

USA tehnoloogiahiid Google teatas neljapäeval, esitledes oma põhimõtteid seoses tehisintellekti arendamsiega, et ei hakka seda kasutama relvades või selleks, et «põhjustada otseseid vigastusi inimestele».

Ettevõtte tegevjuht Sundar Pichai tõi blogipostituses välja ettevõtte põhimõtted tehisintellekti arendamise vallas ning märkis, et relvade arendamiseks seda kasutama ei hakata. Küll aga jätkatakse tema sõnul koostööd valitsustega sõjandussektori muudes valdkondades, nagu näiteks küberkaitses ja väljaõppes.

Pichai sõnutsi kasutab Google tehisintellekti, et aidata lahendada kriitilisi probleeme, seejuures, et ennustada metsatulekahjusid, aidata põllumehi, diagnoosida haigusi ning ennetada pimedaks jäämist. Ta lisas, et arendustegevusel lähtutakse sellest, et rakendused oleksid «sotsiaalselt tulusad» ja ei tooks inimestele kahju.

«Saame aru,et selline võimas tehnoloogia tõstatab võrdselt tõsised küsimused selle kasutamise kohta,» sõnas ta. «Sellel kuidas tehisintellekti arendatakse ja kasutatakse hakab tulevatel aastatel ühiskonnale suur mõju olema. Olles selles vallas juhtival positsioonil, tunneme vastutust teha asju õigesti.»

Uudis tuleb ajal, kui Google on sattunud töötajate ja avalikuse surve alla seoses selle lepinguga USA sõjaväega, mida ettevõte on lubanud mitte pikendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles