Singapuris vahistati kaks Lõuna-Korea ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur
Singapur Foto: Mario Reisenhofer/PantherMedia / Scanpix

Singapuris vahistati kaks Lõuna-Korea ajakirjanikku, kes üritasid tungida Põhja-Korea suursaadiku residentsi, teatas politsei reedel paar päeva enne Põhja-Korea liidri ja USA presidendi tippkohtumist linnriigis.

Neljapäeval kinni peetud mehed töötavad Lõuna-Korea rahvusringhäälingus KBS, teatas politsei avalduses.

Arvatavalt saabub Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja Ühendriikide presidendi Donald Trumpi teisipäevast tippkohtumist Singapuris kajastama umbes 3000 ajakirjanikku. Praegu pole teada, kas tippkohtumine kestab üha päeva või kauem.

Ebaseaduslikus sissetungis süüdistatud kahte lõunakorealasest ajakirjanikku ähvardab maksimaalselt kolme kuu pikkune vangistus, umbes 1100 dollari suurune trahv või mõlemad karistused.

Lisaks uurivad Singapuri võimud seoses intsidendiga veel kahte isikut, kellest üks töötas KBS-i heaks ja teine tegutses tõlkijana.

Mitte ükski uurimise all olev KBS-i ajakirjanik pole Singapuris akrediteeringut saanud. Politsei sõnul ei anta akrediteeringut tippkohtumise kajastamiseks ühelegi ajakirjanikule, kes rikub Singapuri seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles