Euroopa riigid on üksmeelselt Venemaa G7-sse naasmise vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron ja Angela Merkel G7 tippkohtumisel Kanadas.
Emmanuel Macron ja Angela Merkel G7 tippkohtumisel Kanadas. Foto: AFP/SCANPIX

Juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 Euroopa liikmed leppisid kokku, et Venemaad ei saa klubisse tagasi võtta, kuni Ukraina kriisi lahendamisel ei tehta edusamme, ütles reedel Saksa liidukantsler Angela Merkel.

"Me leppisime kokku, et Venemaa ei saa G7-sse naasta, kuni ei ole tehtud olulisi edusamme Ukraina probleemide osas," lausus Merkel ajakirjanikele G7 tippkohtumise ajal Kanadas.

Merkel rääkis meediaga pärast kohtumist Itaalia uue peaministri Giuseppe Conte, Briti valitsusjuhi Theresa May ja Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga, kus oli kõne all USA presidendi Donald Trumpi üleskutse Venemaa ühendusse tagasi võtta.

Otsus Venemaa tollasest G8-st välja heita oli vastuseks Krimmi annekteerimisele 2014. aastal, milles nähti Ukraina suveräänsuse rikkumist.

Esimest korda tippkohtumisel osalev Itaalia uus peaminister Giuseppe Conte oli varem vihjanud, et toetab Trumpi ettepanekut

"Euroopa ühtne positsioon on Venemaa naasmise vastu," lausus ajakirjanikele ka Macroni kõrge nõunik, kuigi liidrid jätsid avatuks võimaluse dialoogi loomiseks Venemaaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles