Hiina häkkerid varastasid USA laevastiku salajasi plaane (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina armee sõjalaevad ja hävitajad.
Hiina armee sõjalaevad ja hävitajad. Foto: China Stringer Network/Reuters/Scanpix

Hiina valitsuse häkkerid on varastanud USA allveelaevaprojekte ja muid salajasi andmeid, muuhulgas sattusid nende kätte ka uue raketi plaanid.

USA ametnike sõnul on häkkerid tunginud Ühendriikide laevastiku allettevõtjate arvutitesse ja saanud muu hulgas kätte uue allveelaeva raketi plaanid. Ülehelikiirusega rakett on kavas kasutusele võtta juba 2020. aastal.

Hiinlased varastasid kokku 614 gigabaiti andmeid, saades enda valdusesse ka sensorite, krüptograafiliste süsteemide ja projekti Sea Dragon kohta käivaid andmeid.

Sea Dragon on 2012. aastal Pentagoni algatatud projekt, millest ei ole teada palju peale selle, et projekti eesmärk on kohaldada olemasolevat sõjalist tehnoloogiat uutele valdkondadele.

Washington Post kirjutas anonüümsust soovinud allikatele tuginedes, et Hiina häkkerid tegid rünnakuid jaanuaris ja veebruaris.

Ametnike sõnul seab tundliku teabe võõrastesse kätesse sattumine kahtluse alla laevastiku suutlikkuse oma allettevõtjaid kontrollida.

Laevastik uurib juhtumit koostöös Föderaalse Julgeolekuteenistusega (FBI).

Washington Post lisas, et infovargus on Hiina pikaajaline strateegia Ühendriikide sõjatehnilise ülekaalu nõrgestamiseks, et ise Ida-Aasias võimupositsioonile tõusta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles