Taliban tappis enne relvarahu algust 17 Afganistani sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekuteenistujad.
Afganistani julgeolekuteenistujad. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Taliban kuulutas täna Eid al-Fitri pühade ajaks välja kolmepäevase relvarahu Afganistani julgeolekujõududega. Mõni tund enne relvarahu hukkus Talibani rünnakus 17 Afganistani sõjaväelast.

Talibani võitlejad tegid mõni tund enne relvarahu väljakuulutamist rünnaku sõjaväebaasile Afganistani lääneosas ja tapsid vähemalt 17 sõdurit, teatasid ametnikud täna.

Herati provintsi kuberner Jilani Farhad ütles, et eile õhtul tehtud rünnakus sai surma 17 ja haavata üks Afganistani sõjaväelane. Taliban võttis rünnaku omaks.

Farhad lisas, et Zawoli piirkonnas toimunud relvakokkupõrkes sai surma ka mitu Talibani võitlejat. Taliban ise teatas WhatsAppi sõnumis, et tapeti 18 Afganistani sõdurit.

Rünnak tehti mõni tund enne seda, kui Taliban kuulutas Eid al-Fitri pühade ajaks välja kolmepäevase relvarahu Afganistani julgeolekujõududega.

Talibani avaldus on vastus Afganistani presidendile Ashraf Ghanile, kes kuulutas neljapäeval pühade ajaks ajutise relvarahu Talibaniga.

«Relvarahu algab 27. ramadaanil ja kestab Eid-ul-Fitri viienda päevani,» ütles president Twitteris, mis mis tähendab, et see on jõus 12.-19. juunini.

«Kõik modžaheedid on saanud korralduse peatada Eid-al-Fitri esimeseks kolmeks päevaks pealetung Afganistani vägedele,» vastas Taliban WhatsAppi kaudu. «Aga kui modžaheede rünnatakse, kaitseme end tugevalt.»

Taliban lisas, et relvarahu erandiks on välisokupandid: «Meie operatsioonid nende vastu jätkuvad, me ründame neid, kus aga näeme.»

Taliban nõustub Afganistani võimude pakutud relvarahuga esimest korda pärast USA vägede sissetungi 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles