Putin: Trumpiga oleks kasulik kohtuda (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Dmitry Azarov / Kommersant/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles laupäeval, et võimalik kohtumine USA riigipea Donald Trumpiga oleks kasulik, aga küsimus on, kas Ühendriikide sisepoliitiline olukord seda võimaldab.

«Teate, seda arutati algusest peale, kohe pärast härra Trumpi Ühendriikide presidendiks valimist. Ja meie vastasime algusest peale, et peame niisugust silmast silma kohtumist soovitatavaks, mitte üksnes võimalikuks,» ütles Putin telesaatele «Laupäevased uudised».

Vene president lisas, et on kohtunud Trumpiga juba mitme rahvusvahelise sündmuse ajal, kuid «kindlasti ei anna see võimalust pöörata vajalikku tähelepanu Vene-Ameerika suhetele».

«Üldiselt arvan ma, et seesugune kohtumine oleks kasulik. Ainus küsimus on, kas Ühendriikide sisepoliitiline olukord laseb sel juhtuda.»

Putin märkis, et loodab Vene-USA suhete paranemist, millele tippkohtumine võiks kaasa aidata. 

«Üks (USA presidendi Donald Trumpi kampaania) lubadustest on parandada Vene-USA suhteid. Ma loodan, et see ka juhtub. Igatahes meie oleme valmis. Minu meelest on pall USA väljakupoolel,» ütles Putin. «Meie oleme valmis arendama, süvendama ja normaliseerima suhteid USA-ga. Selleks on mitmeid vahendeid, seal hulgas isiklikud kohtumised.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles