USA presidendi sõnul ei kiida Ühendriigid G7 ühisavaldust heaks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 kohtumisel.
G7 kohtumisel. Foto: Handout . / REUTERS

USA president Donald Trump teatas eile, et Ühendriigid ei kiida arenenud tööstusriikide ühenduse G7 ühisavaldust heaks.

Kanada peaminister Justin Trudeau oli veidi enne seda kinnitanud, et kõik G7 liikmed allkirjastasid ühisavalduse hoolimata kaubandusalastest pingetest Ühendriikidega.

USA presidendi sõnul käitus Trudeau kohtumisel vaguralt, kuid hakkas kõva meest mängima, kui Trump oli lahkunud.

«Tuginedes Justini valelikele avaldustele tema pressikonverentsil ja sellele, et Kanada kehtestab tohutud tariifid meie põllumeestele, töölistele ja ettevõtetele olen ma andnud käsu ühisavalduse heakskiitmisest loobuda,» kirjutas Trump suhtlusvõrgustikus Twitter.

Trudeau teatas pärast Trump lahkumist muu hulgas, et Kanada kehtestab Ühendriikide kaupadele alates 1. juulist vastutariifid. Trump oli varem päeval teisi riike hoiatanud, et need ei astuks vastusamme Ühendriikide kehtestatud terase- ja alumiiniumiimpordi tariifidele.

Trudeau kinnitusel ei öelnud ta pressikonverentsil midagi teistmoodi, kui oli juba varem USA presidendile näost näkku öelnud.

«Me oleme keskendunud kõigele sellele, mida me G7 kohtumise saavutasime. Peaminister ei öelnud midagi sellist, mida ta poleks juba varasemalt öelnud avalikult ja eravestlustes presidendiga,» teatas Trudeau ametkond.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles