Kim ja Trump jõudsid Singapuri (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-uni sõiduk Singapuris.
Kim Jong-uni sõiduk Singapuris. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un sõitis täna Pyongyangist Singapuri, kus on ülehomme kavas kohtumine USA presidendi Donald Trumpiga. Eesti aja järgi täna pärastlõunal jõudis kohale ka Trump.

Agentuuri andmetel lendas üks Hiina eralennuk hommikul Põhja-Koreast Singapuri. Lennuinfo põhjal pidi lennuk algselt võtma suuna Pekingile, kuid poolel teel muudeti lennu numbrit ja selle sihtkohaks sai Singapur.

Hiljem kinnitas Kimi saabumist ka Singapuri välisminister Vivian Balakrishnan.

Kahe liidri ajalooline kohtumine on kavas teisipäeval. Trump asus Singapuri poole teele Kanadast G7 tippkohtumiselt, kus oli tõsistel erimeelsustel teiste riigijuhtidega. USA president saabus Singapuri mõni tund pärast Kimi.

Donald Trump Singapuris.
Donald Trump Singapuris. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

USA riigipea näitas Kimiga kohtumise osas üles optimismi ja nimetas tippkohtumist rahumissiooniks. 

Mõlemal riigipeal peaks jääma üks päev kohtumiseks valmistumiseks ja omavahel kohtutakse teisipäeva hommikul Singapuri Sentosa saare Capella hotellis. Plaanide kohaselt peaks mõlemad riigijuhid kohtuma ka Singapuri peaministri Lee Hsien Loongiga. Tegu saab olema esimese korraga, mil ametis olev USA president on Põhja-Korea liidriga kohtunud.

USA ja Põhja-Korea tippkohtumist tervitas täna ka Venemaa president Vladimir Putin. «Venemaa tervitab USA ja Põhja-Korea kavandatud tippkohtumist ja tõstab esile Hiina suure panuse Korea poolsaare kriisi lahendamisse,» ütles Putin Hiinas Shanghai Koostööorganisatsiooni tippkohtumisel peetud kõnes.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles