Saksa kantsler nimetas Trumpi G7 väljaütlemisi masendavaks (51)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel telekanali ARD usutluses.
Angela Merkel telekanali ARD usutluses. Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Saksamaa kantsler Angela Merkel nimetas pühapäeval muu hulgas masendavaks USA presidendi Donald Trumpi sõnavõtte sotsiaalmeedias pärast arenenud tööstusriikide G7 kohtumist.

"See on kainestav ja veidi masendav," märkis kantsler rahvusringhäälingu telekanalile ARD.

Merkel naljatas, et see on tema puhul isegi palju öeldud.

Trump taganes laupäeval G7 tippkohtumise lõppavaldusest, millega Ühendriigid olid nõustunud, pärast Kanada peaministri Justin Trudeau avaldusi kohtumisele järgnenud pressikonverentsil. Trump süüdistas Kanada valitsusjuhti valelikkuses ja nõrkuses ning kurtis, et kohtumisel vaguralt käitunud Trudeau hakkas pärast tema lahkumist kõva meest mängima.

Liidukantsleri kinnitusel pole see siiski ühenduse lõpp.

Valge Maja majandusnõunik Larry Kudlow ütles pühapäeval, et Trudeau "lõi meile noa selga".

"Ta lõi meile tõesti mõnes mõttes noa selga," ütles Kudlow Trudeau kohta. "Ta tegi kogu G7-le suure karuteene."

Nõuniku sõnul tegid Ühendriigid kompromisse ja liitusid ühiskommünikeega, kuid jäid eriarvamusele Trudeau avaldustega kohtumise järgsel pressikonverentsil.

"Me käisime selle üle ja leppisime kokku. Jõudsime kommünikee osas kompromissile ja liitusime sellega heas usus," lausus Kudlow.

Trumpi kaubandusnõunik Peter Navarro ütles koguni, et "põrgus on eriline koht igale välisriigi liidrile, kes ajab president Donald Trumpiga halvas usus diplomaatiat ja püüab seejärel talle uksest väljudes nuga selga lüüa".

"Just seda tegi pahauskne Justin Trudeau oma vigurpressikonverentsiga. See oli nõrk ja ebaaus, mida Justin Trudeau tegi," lausus Valge Maja kaubandusnõunik.

Navarro nimetas G7 lõppavaldust "sotsialistlikuks kommünikeeks".

Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles