Brasiilias leiti rannast kuus laipa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepolitsei rannal reedese operatsiooni ajal.
Sõjaväepolitsei rannal reedese operatsiooni ajal. Foto: Mauro Pimentel / AFP

Brasiilias leiti pühapäeval Rio de Janeiro rannast kuus laipa, teatas päästeteenistus.

"Surnukehad vedelesid rannakividel," ütles teenistuse eestkõneleja.

Politsei on asunud juhtunut uurima. Esialgu pole teada, kuidas inimesed surid.

Laibad avastati  Rio de Janeiro ühe tuntuma vaatamisväärsuse kaljumäe Pão de Açúcari ehk Suhkrupeamäe lähedalt.

Rio de Janeiros puhkes reedel äge tulevahetus narkokurjategijate ja politseinike vahel, mis sundis vahepeal sulgema isegi kaljumäele viiva köisraudtee.

Brasiilias tapeti ajavahemikus 2006. kuni 2016. aastani üle poole miljoni inimese, ilmnes eelmisel nädalal avaldatud statistikast.

Ainuüksi 2016. aastal registreeriti 62 517 tapmist, näitas riikliku uuringufirma Ipea ja Brasiilia Avaliku Julgeoleku Foorumi uuring.

See on pea 26 protsenti rohkem kui sellele eelneval kümnendil ning näitab Brasiiliat maailma ühe ohtlikema paigana. Uuringu kohaselt pannakse siin keskmiselt iga 100 000 elaniku kohta toime 30,3 tapmist, mis on Euroopa tasemest 30 korda rohkem.

"Kümne aastaga kaotas tahtliku vägivalla tõttu Brasiilias elu 553 000 inimest," märkisid dokumendi koostajad.

Rio de Janeiros, kuhu valitsus saatis sõjaväe politseile appi narkojõukude vastu võitlema, langes tapmiste arv kümnendiga 7389-lt 6053-ni, mis teeb iga 100 000 kohta keskmiseks 36,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles