Putinile truudust vandunud lasteaialastest kirjutanud ajakirjanik vallandati (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini portreega lasteaialapsed.
Vladimir Putini portreega lasteaialapsed. Foto: Kirill Kuhmar/TASS/Scanpix

Siberi kohaliku väljaande ajakirjanik oli šokeeritud juhtumist, kus lasteaialapsed esitasid laulu, milles vandusid truudust president Vladimir Putinile ja lubasid tema eest «viimses võitluses» seista. Sotsiaalmeediapostituse järel ajakirjanik vallandati.

Telekanali N1 ajakirjanik Aleksandra Terikova vallandati pärast seda, kui oli väljendanud sotsiaalmeedias hämmeldust lasteaialaste esitatud laulu üle, milles lapsed vandusid Putinile truudust ja lubasid tema eest otsustavas lahingus seista.

Telekanali juht Rinat Karimov otsustas naise 6. juunil vallandada, öeldes, et temasugune poliitiliste ambitsioonidega isik peaks töötama sõltumatus telekanalis Dožd.

Kanali N1 peatoimetaja Ljudmilla Kozlova kinnitas Terikova vallandamist, kuid märkis, et selle põhjus ei olnud poliitilised lahkhelid, vaid tõsiasi, et ajakirjanik oli rikkunud firma eeskirjasid ning esitanud poliitilist meelsust kanali N1 osalt.

«Ma kordan, et emana võib Terikova teha igasuguseid avalikke väljaütlemisi, kuid mitte meie nimel,» teatas Kozlova kirjalikus avalduses.

Terikova juhtis tähelepanu tõsiasjale, et 24. mai kontserdil esitasid 68. lasteaia lapsed helilooja Vjatšeslav Antonovi pala «Onu Vova, me oleme sinuga». Onu Vova vihjab selles laulus Putinile.

Ülipatriootlik laul tekitas eelmisel sügisel ilmudes laialdasi vastuolusid. Loo videos näidati Volgogradi koolilapsi politseivormides. Video produtseeris riigiduuma aseesimees Anna Kuvtšenko valitsevast Ühtse Venemaa parteist.

Loos sisalduvad ka read: «Kuigi maailmas peaks valitsema rahu, siis ülemjuhataja kutsel oleme valmis Onu Vovaga viimses võitluses seisma» ning «Sevastopol ja Krimm on meie, me pärandame need oma lastele. Me taastame Alaska, oma emamaa sadama».

Terikova, kelle tütar Alisa oli üks laulu esitanud lastest, kommenteeris Instagramis, et ei soovi, et Alisat viimsesse võtlusesse kutsutakse.

Kanal N1 avaldas esituse kohta küsitluse ning selgus, et üle 68 protsendi vastanutest suhtus sellesse negatiivselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles