Berlusconi nimetas opositsiooni maskeeritud kommunistide koguks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi kummaline teleesinemine ühes jutusaates kujunes piinlikuks.

74-aastane valitsusjuht ründas Itaalia vasaktsentristlikku opositsiooni ning nimetas neid maskeeritud kommunistide koguks, mida valivad vaid ajudeta inimesed, vahendab bild.de.

Lisaks teatas ta, et Saksa sotsiaaldemokraadid jätsid saja aasta eest Göteborgis (Rootsis – toim.) hüvasti marksismiga. Viga ärritas sakslasi. Nähtavasti pidas Berlusconi silmas ajaloolist SPD parteipäeva Bonn-Bad Godesbergis 1959. aastal, kui endine kommunist Herbert Wehner marksistlikust ideoloogiast lahti ütles.

Jutusaade jätkus samuti kentsakalt, kui Berlusconi keeldus õigeks tunnistamas Itaalia statistikaameti andmeid, et paljud itaallased on vaesemaks jäänud. «Näeme ju kõik, et restoranides või lennukites pole võimalik enam vabu kohti leida. Lisaks sellele kulutavad itaallased kümme miljardit aastas kosmeetikale,» teatas peaminister.

Tema partei viimase aja toetuse languses olevat süüdi aga hoopis meediamaailm oma kampaaniatega, kuigi Berlusconi ise kontrollib suuremat osa Itaalia meediamaastikust.

Lõpus üritas Berlusconi visata veel nalja oma seksiskandaali Bunga Bunga teemadel, kuid ka see ei õnnestunud kõige paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles