Vene ekspert: Põhja-Koreal võib olla 30-35 tuumalõhkepead

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un Põhja-Korea tuumarajatises.
Kim Jong-un Põhja-Korea tuumarajatises. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Korea on tuumarelvade valmistamiseks arendanud pidevalt teadus- ja tootmisvõimet, ütles Venemaa strateegiliste raketijõudude endine staabiülem kindralpolkovnik Viktor Jessin enne USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni eelseisvat kohtumist Singapuris.

«Põhja-Koreal on praegu kuni 30-35 tuumalõhkepead, nende seas mitu termotuumalõhkepead,» ütles Jessin, kelle sõnul suudab riigi tuumarelvasektor toota aastas kuni seitse ning lähitulevikus kuni kümme tuumalõhkepead.

Lisaks tuumarelvaprogrammile on Põhja-Korea arendanud ka tuumarelvade stardiseadeldisi ning katsetas mullu novembris edukalt mandritevahelist ballistilist raketti Hwasong-15, ütles Jessin.

Põhja-Korea tuumaprobleemi lahendamiseks tuleb ennekõike leevendada pingeid Korea poolsaarel, et hoida ära niinimetatud sõda eksituse tõttu, rõhutas ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles