Raju minevikuga printsist sai väärikas kuningas

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningapäeva tähistamine Hollandis. Vasakult: printsess Alexia, kuninganna Máxima, kuningas Willem-Alexander, printsess Ariane ja printsess Amalia.
Kuningapäeva tähistamine Hollandis. Vasakult: printsess Alexia, kuninganna Máxima, kuningas Willem-Alexander, printsess Ariane ja printsess Amalia. Foto: PPE/NIEBOER/SIPA/Scanpix

Täna saabub Eesti visiidile Hollandi kuningas Willem-Alexander. Veel mõni päev tagasi oli juttu Hollandi kuningapaari külaskäigust, kuid kuninganna Máxima ei saanud Eestisse sõita, sest vaid mõni päev tagasi suri Argentinas tema noorem õde Inés Zorreguieta.

Esialgsetel andmetel kannatas Zorreguieta depressiooni käes ja sooritas enesetapu. Kuninganna teatas pärast õe surma, et jätab ära riigivisiidi Eestisse, Lätisse ja Leetu. Küll aga tuleb Eestisse alates 2013. aastast võimul olnud 51-aastane Willem-Alexander, ametliku tiitliga Madalmaade Kuningriigi kuningas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles